روغن ولک یکی از بهترین انواع کنه کش، حشره کش و آفت کش موجود در بازار می باشد که تاثیر گذاری آن، تماسی بوده و کشاورزان با اطلاع از قیمت روغن ولک و نیز اطلاع از مشخصات آن می توانند در بازار بهترین خرید و کاربرد را داشته باشند. این ماده با حذف اجزای مضر گیاهان توانسته توجه کشاورزان و باغداران را برای مبازره با انواع افات و نیز انواع محصولات گسترده به خود جلب نماید. بکار گیری مطالب مطرح شده در این متن می تواند به کشاورزان محترم این قابلیت را بدهد که، بهترین کاربرد را از این ماده داشته باشند.

مشخصات روغن ولک

مشخصات روغن ولک

اولین و اساسی ترین  نکته در زمان استفاده از انواع سموم و روغن ولک، اطلاع داشتن از مشخصات و ویژگی های منحصر فرداین ماده می باشد، که در زیر به موارد مهم از این قسم اشاره می نماییم:

  1. یک روغن مایعی غلیظ و کاملا یکدست
  2. بدون ناخالصی
  3. ترکیب شدن با انواع مختلف حشره کش و قارچ کش ها
  4. برخورد فیزیکی با آفت ها( خفه شدن آفت)
  5. جلوگیری در جهت از بین نرفتن سموم دیگر
  6. داشتن اثر تشدید کننده
  7. دسته بندی شده در آلفاتیک هیدروکربن
  8. نداشتن درجه سمیت حاد
  9. دوره کارنس( 4-3 هفته ایی)
  10. استفاده در جهت مقاومت در برابر شسته شدن با اب باران
  11. کاربرد در سمپاشی های زمستانه
  12. کنترل انواع آفا( کنه، شپشک، شته، پسيل و کرم های جوانه خوار ودیگر موارد)
  13. عدم انتشار ویروس ها
  14. داشتن قابلیت چسبندگی قابل توجه

زمان استفاده از روغن ولک

زمان استفاده از روغن ولک

کشاورزان محترم می توانند با داشتن اطلاعات کلیدی و مهم در زمینه زمان و استفاده از انواع سموم و بخصوص، روغن ولک از تاثیرات مثبت ان در مراحل کشاورزی بهره مند گردند. بهترین زمان برای سمپاشی درختان میوه بعد از گذشتن سرما و قبل از بیدار شدن درختان می باشد، همچنین توصیه می گردد، از آب سبک جهت رقیق کردن آن استفاده شود. البته رعایت نکات زیر در زمان سمپاشی می توان موثر واقع گردد:

  1. سمپاشی آفات به صورت مستقیم
  2. ادامه دادن سمپاشی تا وقتی که قطرات به سطح زمین برسند
  3. شروع سمپاشی با روغن در گلخانه ها به محض مشاهده آفت ها
  4. تکرار سمپاشی در صورت لزوم
  5. رعایت زمان سه تا چهار هفتگی فاصله بین آخرین روغن پاشی تا برداشت محصول
  6. کنترل بیولوژیک بر روی روی سفید بالک ها حداقل ۱۲ ساعت بعد از روغن پاشی می باشد
  7. عدم کاربرد برای بوته ها و درختچه های حساس
  8. توجه به ماهی و آبزیان دیگر و نیز آب های سطحی و جویبارها برای جلوگیری از آلودگی

نحوه استفاده از روغن ولک

نحوه استفاده از روغن ولک

در زمینه نحوه استفاده از روغن ولک توجه به درجه سولفاسیون بسیار مهم می باشد، به همین منظور استفاده از روغن با درجه سولفوناسیون ۶۵ تا ۷۵ ٪ برای سمپاشی های زمستانه توصیه می گردد. همچنین کاربرد روغن با درجه سولفوناسیون ۸۵ تا ۹۵ ٪ برای سمپاشی های تابستانه در نظر گرفته شده است، البته توجه به این نکته نیز مهم می باشد که، روغن ولک مایعی بسیار سبک بوده که هر ۲۰ لیتر از آن ۱۷-۱۶ کیلوگرم وزن دارد. در زمانی که قصد سمپاشی برای کنترل آفت های نهال و درختان جوان را دارید، باید میزان مصرف روغن ولک بسیار کمتر از درختان مسن ردر نظر گرفته شود. مکانیسم اثر روغن امولسیون شونده ولک تاثیر تماسی مستقیم حشرات بوده و این روغن می تواند راه تنفسی حشرات و لاروها را مسدود نموده و آن ها را از بین ببرد.

مصرف روغن ولک زمستانه

مصرف روغن ولک زمستانه

در زمانی که دمای هوا بیشتر از ۳۰ درجه سانتی گراد باشد، نباید از روغن ولک اشتفاده نمود که بهترین دما برای سمپاشی زمستانه ۵ تا ۲۵ درجه سانتی گراد می باشد. البته این نکته نیز اهمیت ویزه دارد که، استفاده از روغن ولک در زمان یخبندان خاصیت آن را به حداقل می رساند و زمان استفاده از آن وقتی است که، سطح درخت و گیاهان خشک باشد. موارد زیر نیز در زمان سمپاشی دارای اهمیت می باشد:

  • عدم ترکیب روغن ولک با محصولات گوگردی
  • رعایت زمان سمپاشی قبل از غنچه دهی
  • سمپاشی زمستانه ۴۸ ساعت قبل و بعد از یخبندان می باشد
  • استفاده از آب به اندازه کافی و دیگر موارد

خرید روغن ولک

خرید روغن ولک

اگر کشاورزان ازغلظت های بالای روغن ولک برای تامین نیاز سرمایی پسته استفاده نمایند، می تواند باعث خشکیدگی سرشاخه و نیزخروج شيره آوندی و به وجود آمدن شاخه های نا به جا و کاهش رشد درختان گردد. برای اطلاع از قیمت خرید روغن ولک و تهیه نمودن این محصول باکیفیت می توان از طریق شرکت دومیشا اقدام نمود.