حشره‌کش و آفت‌کش دیازینون سمی بسیار کاربردی میباشد که قادر به رفع بیماری های درختان میوه و بسیاری از آفات است. سم دیازینون که از بهترین سم های ارگانوفسفره است سمی بسیار کارامد و قوی برای مبارزه با این آفت ها از جمله کرم ساقه خوار، آفات درختان میوه مثل انگور و گردو، حشرات گیاهان آپارتمانی و غیره است. دیازینون سمی تنفسی گوارشی و تماسی است، که از همین رو طیف وسیعی از گیاهان را نابود می کند. از دیازینون می‌توان برای دفع آفات مکنده و جونده همچون کرم ساقه، شته، کنه، شپشک آردآلود، تریپس و غیره استفاده کرد.
دیازینون

خرید سم دیازینون

در صورت اقدام به خرید سم دیازینون 60 درصد که در بسته بندی های ۱ لیتری و در کارتن های ۱۲ عددی عرضه می گردد، می توان به سود فراوان در زمینه تولید انواع محصولات کشاورزی رسید. استفاده از انواع سموم باید تحت نظر کارشناسان کشاورزی صورت پذیرد تا بتوان بهترین و بیشترین تاثیر گذاری را از این سموم انتظار داشت. در جدول زیر می توان نظر این متخصصان در میزان استفاده از سم دیازینون را در محصولات کشت شده در مزارع مورد نظر مشاهده نمود:

ردیف نوع محصول  میزان ترکیب میزان مصرف آب
1 درختان میوه 500 میلی لیتر تا 1 لیتر 1000 لیتر آب
2 برنج 1.1 تا 2.2 لیتر 1000 لیتر آب
3 سبزیجات 1.1 تا 2.2 لیتر 1000 لیتر آب

سم دیازینون برای درختان میوه

قیمت سم دیازینون

دیازینون سم حشره کش با خاصیت تماسی و گوارشی می باشد. آفت کش دیازینون به حالت روغن بدون رنگ است. و حلالیت آن در دمای معمولی محیط حدود ۴۰میلیگرم در لیتر می باشد. در مقابل نور خورشید مقاوم بوده و در محیط‌های اسیدی و قلیایی ناپایدار نخواهد بود مگر درزمانیكه هوا آرام باشد.

  • سم ۶۰%دیازینون با اسم تجاری بازودین موجود می باشد.
  • سم دیازینون سریع در گیاه نفوذ کرده و آفات را کنترل می کند.
  • خریداران این سم حشره کش معمولا به دنبال خریدی مطمئن و با صرفه هستند.
  • قیمت این حشره کش بسته به نوع ماده‌ی سم(جامد و مایع)، برند و درصد سمیت ان وابسته است که انواع مختلفی دارند.
  • سم 60 درصد و 1 لیتری موجود می باشد.
  • شما نیز اگر دنبال مناسب ترین قیمت و خرید سم دیازینون 60 درصد هستید می توانید از راهنمایی های کارشناسان ما در شرکت دومیشا کمک بگیرید.
ردیفنام محصولقیمت
1کپتان یا کاپیتانتماس بگیرید
2مانکوزبتماس بگیرید
3مالاتیونتماس بگیرید
4کارباریلتماس بگیرید

دیازینون

سم دیازینون برای درختان میوه

یکی از کاربرد های فراوان سم دیازینون، کاربرد برای مبارزه با آفات به وجود آمده در درختان میوه نظیر، گردو و انگور می باشد. این سم با تاثیرگذاشتن بر روی سیستم عصبی حشرات و دیگر افات می تواند سیستم عصبی آن ها را کنترل نموده و باعث مرگ حشرات گردد. به طور کلی آفاتی که درخت گردو را تهدید می نماید به موارد زیر دسته بندی می گردد:

  • کرم گردو
  • شپشک گردو
  • حشره یا مگس پوست خوار
  • کنه‌
  • شته گردو
  • ابریشم باف ناجور
  • سوسک شاخک بلند
  • کچلی گردو

برای مبارزه با آفات اشاره شده می توان از سم دیازینون استفاده نمود، البته رعایت زمان مصرف این سم نیز بسیار مهم است.

کاربرد سم دیازینون ۶۰٪

بهترین سم برای کرم درختان میوه

بهترین سم جهت از بین بردن و کنترل کرم درختان میوه سم حشره کش پیرتروم (پیرترین) و دیازینون می‌باشد. البته سموم کرم کش متوکسی کلر و همچنین مالاتیون از تاثیرگذار ترین سموم کشاورزی برای نابود سازی و حذف حشرات و دیگر آفت های درختان میوه هستند.

سم دیازینون برای درخت گردو

یکی از کاربرد های سم دیازینون، استفاده از آن برای از بین بردن آفات به وجود آمده در درختان میوه و به طور خاص درخت گردو می باشد. این محصول با داشتن سود اقتصادی بالا در زمان برداشت می تواند توجه تمام کشاورزان را برای کاشت و مراقبت از این محصول به خود جلب نماید. آفاتی نظیر شته و کرم گردو و نیز مگس درختان گردو انکان دارد این محصول را تهدید می نماید که با استفاده از این سم می توان این آفت ها را از بین برد.

سم دیازینون برای درخت انگور

سم دیازینون یکی از کاربردی تربن حشره کش ها برای درختان انگور میباشد و میتوان از این سم جهت آفت کشی استفاده نمود. مناسب ترین زمان برای سمپاشی درختان انگور، در اواخر زمستان و اوایل بهار است. در این مدت درختان انگور در استراحت و خواب زمستانی قرار می‌گیرند. مدت زمان و اندازه انتخاب شده برای سمپاشی درختان انگور بسیار مهم و حیاتی می‌باشد و هرگونه کم و کاستی منجر به عدم موفقیت در این سمپاشی بوده و سبب کاهش قدرت دفاعی درخت انگور می شود. سم پاشی درختان انگور معمولا یکبار قبل از جوانه‌زنی و یکبار در پاییز پس از برداشت محصول کافی می‌باشد. اما در صورت شیوع شدید آفات و بیماری‌ها ممکن است نیاز به سم‌پاشی‌های اضافی در طول فصل رشد باشد.

قیمت سم دیازینون

قیمت سم دیازینون برای درختان میوه

قبل از بررسی قیمت سم دیازینون برای درختان میوه به معرفی سم می پردازیم، یکی از سموم ایده آل برای ازبین بردن آفات گیاهی دیازینون می باشد و از پرطرفدارترین سموم کشاورزی برای دفع آفات جونده و مکنده در باغات میوه و مزارع و گلخانه ها و مصارف خانگی می باشد. در منازل برای مبارزه با مورچه ها، سوسک فرش، سوسری، و آبدوزدک ها استفاده می شود. برای استعلام قیمت و خرید با ما تماس بگیرید.

دیازینون4

سم 60 درصد دیازینون

سم دیازینون ۶۰ درصد یکی از سموم پر مصرف برای مبارزه با افات درختان و محصولات کشاورزی می باشد که دارای مشخصات زیر می باشد:

  • حشره کشی غیر سیستمیک
  • نحوه استفاده تنفسی،تماسی و گوارشی
  • از بین برنده طیف وسیعی از آفات جونده و مکنده
  • دارای خاصیت نفوذی
  • دارای دوام طولانی

از این سم می توان برای از بین بردن گروه آفات مورد نظر زیر استفاده نمود:

  1. گروه آفات مخرب (شته ها، شپشک آردآلود، حشرات پولک دار، تریپس، مگس سفید)
  2. گروه آفات آزار دهنده( گیاهان آپارتمانی نظیر پشه سیاه، مورچه، مگس میوه)
  3. گروه حشراتی که می توانند مستقیما از گیاه تغذیه کنند( کاترپیلار، حلزون، آفت های باغی)

مصرف سم دیازینون

قیمت سم دیازینون ۶۰ درصد یک لیتری

دیازینون سم حشره کش با خاصیت تماسی و گوارشی می باشد. سم ۶۰%دیازینون با اسم تجاری بازودین موجود می باشد. برای قیمت و خرید این محصول کافیست با کارشناسان ما تماس بگیرید. جهت انتخاب بهترین سم آفات و بیماری های درختان میوه بهتر است راهنمای قدم به قدم زیر را در نظر بگیرید:

  1. شناسایی بیماری و آفت
  2. بررسی با دقت برچسب کالا (به منظور کاربرد سم)
  3. توجه به میزان مصرف
  4. بکار بردن سموم بیولوژیکی.(آسیب و آلودگی زیست محیطی کمتر)
  5. مصرف فراورده های ارگانیک (مثل روغن گیاهی و صابون های کاستیل)
  6. تنوع‌ کشی در استفاده سم (مانع از مقاومت سم)
  7. کسب اطلاعات و دستورالعمل ایمنی

سم دیازینون و درختان گردو

دیازینون برای گیاهان آپارتمانی

یکی دیگر از سموم نیمه سیستمیک که به صورت تماسی بر گیاه اثر می‌گذارد، سم دیازینون برای گیاهان آپارتمانی است. سم دیازینون قادر به نفوذ به برگ های گیاه است اما داخل گیاه نمی‌تواند جابه جا شود. پس به همین علت دیازینون بر روی آفت هایی که هنوز به بخش چوبی گیاه نفوذ نکرده اند موثر واقع می شود. از سم دیازینون می توان برای همه ی آفت های مکنده و جونده و کنه استفاده کرد. دیازینون یک سم کنه کش برای گیاهان آپارتمانی هم محسوب می شود. شته، تریپس، شپشک آردآلود، کرم ساقه خوار، کنه از رایج آفت های گیاهان آپارتمانی هستند که همه را می توان با استفاده از سم دیازینون کنترل کرد. دیازینون برای گیاهان آپارتمانی می‌بایست طبق دستورالعمل استفاده شود و غلظت مورداستفاده آن معمولا 2 سی سی سم در 1 لیتر آب است.

چند نکته راجب گیاهان اپارتمانی

  •  همیشه گیاهانتان را زیرنظر داشته باشید و به ظاهر آنان توجه کنید. این کار باعث می شود که اگر گیاه علامتی از وجود آفت بروز داد شما قادر باشید سریعا آن را شناسایی کنید و با سمپاشی عامل بیماری را از بین ببرید.
  •  اگر روی گیاه برگ های خراب و آسیب دیده مشاهده می‌کنید آن ها را از گیاه جدا کنید تا در صورت آلوده بودنشان این آلودگی به بقیه برگ ها سرایت نکند.
  • برای سمپاشی گیاهان داخل منازل بهتر است گیاه را از خانه خارج بکنید و در یک محیط باز سم پاشی کنید. هرگز در کنار موادغذایی یا در محیطی مثل آشپزخانه سمپاشی گیاه را انجام ندهید چرا که امکان دارد باعث آلودگی مواد غذایی شود.

دیازینون

سم دیازینون برای چیست؟

عملکرد سم دیازینون مانند سم های همگروه خود به صورت عصبی است و با اثر گزاشتن در سیستم عصبی افات و مهار انزیم کولین استرار آن هارا نابود میکند. این سم منجر به از دست رفتن کنترل سیستم عصبی و در نهایت مرگ حشره می شود. دیازینون اعمال شده بر روی خاک می‌تواند برای هفته‌ها یا حتی ماه‌ها بسته به محیط خاک دوام بیاورد. دیازینون پتانسیل حل شدن در آب، حرکت در خاک و بر طرف نمودن آلودگی آب‌های زیرزمینی را دارد.

موارد استفاده سم دیازینون

یکی از کاربرد های سم دیازینون که در گروه سموم حشره ‌کش ارگانوفسفره قرار دارد، برای مبارزه با افاتی نظیر : پشه گلدان، کرم سیب و به، لیسۀ درختان میوه، شته و پسیل گلابی، شپشک در مرکبات و پسته، کرم برگ­ خوار، کرم ساقه‌­ خوار برنج، بید چغندر قند، زنجرک خرما، کرم سفید ریشه در درختان جنگلی، کرم طوقه­‌ بر لوبیا، تریپس انگور و دیگر موارد.

تاثیر گزاری دیازینون

حشره کش دیازینون کاربرد های فراوانی برای گیاهان مختلفی مثل: درخت های خزان شونده، مرکبات و زیتون، غلات، ذرت، برنج، سویا، چغندر، درختان انگور، موز و خرما، سبزی جالیز، لوبیا، آفتابگردان، نیشکر، چای، پنبه و سورگوم.

احتیاط لازم در مصرف دیازینون

مصرف سم دیازینون

قبل از سم پاشی باید با میزان و نحوه مصرف سم آشنا شد تا به گیاه آسیبی وارد نشود و آفات به طور کامل از بین بروند.
در اینجا به مواردی اشاره می کنیم که با رعایت ان ها می توان به نتیجه مطلوب رسید.

  • با مشاهده اولین علامت از خسارت آفات باید سمپاشی انجام شود.
  • فاصله دو سمپاشی باید ۱۰ تا ۱۴ روز باشد.
  • میزان مصرف و زمان مصرف و اختلاط با سایر سموم آفت کش به نوع محصول و نوع آفت بستگی دارد و باید برچسب روی سم مطالعه شود.
  • سم دیازینون در اثر بارندگی از سطح گیاه شسته میشود.
  • در دمای بالای ۳۵ درجه مصرف نشود زیرا کارایی و پایداری سم کاهش می یابد.
  • در گلخانه ها و مزارعی که تریپس دارند، سمپاشی باید قبل از کاشت خیار انجام شود.
  • سمپاشی باید هر هشت هفته یکبار تکرار شود.
  • برای گندم وجو دو بار سمپاشی در بهار و در تابستان فقط یکبار کافی است.
  • برای شته های غلات در تابستان فقط یکبار سمپاشی نیاز است.

سم دیازینون برای چیست

زمان مصرف سم دیازینون

به طور کلی بهترین زمان برای استفاده از همه سموم  از ساعات ۳ الی ۹ صبح و عصرها از  ساعات ۵ الی ۸ می باشد. البته باید به این نکته نیز توجه داشت که این زمان ها بسته به شرایط نگهداری نمودن گیاه متغییر است که در این زمان می توان از نظر کارشناسان نیز استفاده نمود. علت اینکه متخصصان این زمان ها را برای استفاده از سم دیازینون و دیگر سموم تعیین نموده اند، نور خورشید و گرمای آن می باشد. در زمان سم پاشی هر چه دمای هوا بیشتر باشد و نور خورشید بیشتر بتابد، تجزیه سم دیازینون دو تا چهار برابر سریع‌ تر می شود. علت دیگر این امر این است که زنبورها نیز در این ساعات فعالیتی ندارند و این سم نمی تواند بر روی آن ها تاثیر بدی بگذارد.

ضمنا میزان مصرف این سم کشاورزی به شرح جدول زیر است:

مقدار مصرف دیازینون برای هر آفت

درختان میوه گرمسیریپشه گالزای برگ انبه و...1 لیتر در هزار
درخنات میوه سردسیریشپشک،شته،حشرات،کرم ساقه خوار،لیسه،کرم سفیدو...1 تا 1.5 لیتر در هزار
مرکباتانواع شپشک ها1 لیتر در هزار + روغن یک درصد
مُوتریپس،کرم خوشه خوار1.5 تا 2 لیتر در هزار
برنجشته2 لیتر در هزار
برنجکرم ساقه خوار1.5 لیتر در هزار
برنجکرم ساقه خوارسزامیا و برگ خوار تک نقطه2 لیتر در هزار
آفتاب گردان و سویاکرم دانه خوار، طوقه بر1 ت 2 لیتر در هزار
چغندر قنداگروتیس،بیدو مگس و کک چغندر1 تا 1.5 لیتر در هزار
حبوباتکرم دانه خوار و طوقه بر1.5 تا 2 لیتر در هزار
ذرتشته،کرم دانه خوار، طوقه بر، کرم دانه خوار1.5 لیتر در هزار
چایشپشک ارد الود1 ال 1.5 لیتر در هزار
پستهشپشک،سن،پروانه میوه خوار،زنجره،پسیل1 تا 2 لیتر در هزار (+روغن)
مرکباتکلیه شپشک ها1 لیتر در هزار (+روعن)
درختان جنگلیکرم سفید ریشه، سوسک های چوب خوار،جوانه خوار کاج2 لیتر در هزار
زیتونپسیل، کلیه شپشک ها،کرم جوانه خوار1.5 لیتر در هزار
گندم و جوسوسک سیاه، پروانه مینوز1 لیتر در هزار

سم دیازینون

اختلاط سم دیازینون

تا کنون در دوز های استاندارد گزارشی مبنی بر اینکه این سم روی گیاهان حساسیت ایجاد کند نبوده است. ولی روی برخی از درختان سیب سبز و زرد امکان ایجاد رنگ قرمز است. همچنین از نظر اختلاط با تركيبات ديگر، دیازینون با تركيباتي كه داراي مس باشد سازگاري ندارد. دیازینون به اكسيداسيون حساس است، در محلولهاي اسيدي بتدريج تجزيه مي‌شود ولي در محلولهاي قليايي نسبتاً پايدار است. و خاصيت خورندگي روي فلزات دارد.

دیازینون

دوره کارنس

دوره کارنس در محصولات کشاورزی برای انواع سموم متغیر است و در سم دیازینون، برای محصول تره فرنگی سه روز می باشد. همچنین دوره کارنس در محصول پیاز بهاره ۳ روز بوده و در کلم، سبزیجات، کرفس و همچنین کلم سالادی ۷ روز تعیین گردیده است. در محصولاتی نظیر ترشک ۱۴ روز و محصول هویج ۲۱ بعد از سمپاشی باید برداشت محصول صورت گیرد.

کاربرد سم دیازینون در مزارع

احتیاط های لازم در مصرف دیازینون

قبل از مصرف سموم آفت کش دیازینون باید به مواردی توجه کنید تا دچار مسمومیت نشوید مانند موارد زیر:

  • از تماس با پوست و چشم و لباس باید خودداری کرد.
  • خوردن و آشامیدن و سیگار کشیدن و تنفس ذرات سم حین سمپاشی ممنوع می باشد.
  • حمل و نقل حشره کش دیازینون باید با احتیاط انجام شود.
  • از ظروف سم نباید مجدد استفاده کرد.
  • مصرف سم دیازینون برای زنبور عسل و پرندگان خطرناک می باشد.
  • از چرای دام در مناطقی که تازه سمپاشی شده باید خودداری کرد
  • به هیچ وجه از این سم برای ضد عفونی بذرها و ریشه نهال استفاده نشود.
  • استفاده از تجهیزات ایمنی نظیر دستکش و ماسک
  • دور نگهداشتن سم از دسترس کودکان و حیوانات
  • آغشته ننمودن آب های مناطق برای جلوگیری از آسیب رسیدن به ماهی ها
  • عدم استنشاق و تماس با پوست بدن انسان

عوارض سم دیازینون بر انسان

عوارض دیازینون برای انسان

استفاده بی رویه از سموم مختلف نظیر سم دیازینون می تواند تاثیرات مخربی را برای انسان و محیط زیست و همچنین گیاهان و درختان قابل کشت ایجاد نماید.
اطلاع داشتن از این تاثیرات می تواند به کشاورذزان محترم در زمان استفاده از این سم دید باز تری بدهد، در زیر به تعدادی اثرات این سموم بر روی انسان اشاره می نماییم:

  1. تاثیر منفی بر روی سیستم عصبی
  2. آبریزش بینی
  3. آبریزش و افتادگی چشم
  4. از بین بردن اشتها
  5. ایجادسرفه
  6. اسهال و استفراغ باشد

در صورت تماس بیشتر از طریق بلع یا استنشاق زیاد این سم افراد، دچار لرزش سر و همچنین بروز اسپاسم عضلانی، افزایش تعداد ضربان قلب و همچنین ایجاد مشکل در تنفس و در نهایت تشنج می شود.

در صورت تماس با بدن انسان باید محل را با اب فراوان شستشو نمود و در صورت بلع این سم باید سریعا به پزشک مراجعه نمود.

سم دیازینون

میزان سمیت دیازینون برای محیط زیست

دیازینون برای زنبور عسل و پرندگان فوق العاده خطرناک است ولی برای ماهی ها ودیگر موجودات آبزی سمیت متوسطی دارد. و بهتر است اقداماتی را در این باره انجام داد.

  • از سمپاشی روی درختان در مرحله آغاز گلدهی خودداری کنید.
  • دام و طیور را قبل از سمپاشی از محل دور نمائید. از چرای دام در نواحی تازه سمپاشی شده جداً خودداری نمائید.
  • از آلوده کردن آبهای آشامیدنی جاری و راکد و زیر زمینی به این سم و محلول سم به شدت خودداری نمائید.
  • از شستشوی دستگاههای سمپاشی و اشیاء اغشته به سم  نزدیک رودخانه و آبهای جاری خودداری فرمایید.

باکتریها و نور خورشید به همراه سایر واکنش های شیمیایی، سم دیازینون موجود در محیط را با گذر زمان به سایر مواد شیمیایی تجزیه می کنند. البته بعد از استفاده از این  سم مقداری از آن تبخیر می‌شود و وارد هوای اطراف شده. مقدار این آفت کش روی گیاهان یا درون انها به مرور زمان کاهش می یابد، چرا که این سم توسط گیاه و محیط زیست تجزیه می شود.